A zenekarról

A Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar jogelődjét a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekart 1987-ben alapította a helyi zeneiskola rézfúvós tanára, Jankovszki Ferenc.

Hosszú évek munkájával egyre fejlődött az együttes, majd az első nemzetközi versenygyőzelem Lengyelország, Jastrzebie Zdroj) után felvette a jelenleg is használatos nevét.

Mint a magyarországi amatőr fúvószenekari élet egyik fontos műhelye, a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar célja, hogy napjaink egyik nagyon gyorsan fejlődő hangszeres formációját a lehető legsokoldalúbban mutassa be a közönségnek. Mind a repertoár kialakítása, mind a szereplések, fellépések sokasága azt eredményezi, hogy városunk és szűkebb-tágabb környezetünk megismerheti a modern fúvószenekart. Eredeti fúvószenekari darabok, komolyzenei átiratok, indulók, filmzenék, átiratok, könnyűzenei számok átiratai szólalnak meg a sokféle fellépésen: találkozhat velünk a hallgatóság hangversenyeken, térzenéken, városi eseményeken, menetzenéken.

A zenekar két kiemelt fontosságú programja a nyárköszöntő hangverseny és a karácsonyi hangverseny, melyeken a zenekar az utánpótlás-együttesével, a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekarral lép fel.

A Kisunfélegyházi Koncert Fúvószenekar régebbi és új felvételeit az együttes youtube-csatornáján hallgathatja meg.